Wonen

Houd hiermee rekening bij aankoop van zonnepanelen!

Als je zonnepanelen op je dak plaatst, dan kan je zeker zijn van een investering die je op de lange termijn alleen maar voordelen biedt. Om daarvan te genieten, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste aankoop doet. En dat is tegenwoordig niet altijd gemakkelijk, juist doordat er zoveel opties zijn.

Gelukkig kunnen onderstaande tips je zeker helpen om de best mogelijke investering te doen. Hierdoor krijg je niet alleen waarde voor je geld nu, maar haal je er op de lange termijn ook nog eens meer uit!

3 belangrijke factoren bij aankoop van zonnepanelen

Met zonnepanelen doe je je eigen portemonnee een plezier, maar natuurlijk ook het milieu. Als je daar zoveel mogelijk wilt uit halen, houd dan zeker onderstaande factoren in het achterhoofd tijdens je zoektocht:

1. De terugverdientijd van de zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede investering, deels omdat ze je de kans geven om het geld dat je ervoor betaalt terug te verdienen. Dit heet de terugverdientijd en het is één van de grootste voordelen van deze investering. Hoewel je initieel natuurlijk een heuse som betaalt voor zonnepanelen, kan je er op de lange termijn toch mee besparen.

Dit komt doordat je relatief minder stroom haalt uit fossiele brandstoffen via traditionele energievoorziening. Met andere woorden, een deel van je energie is ‘gratis’, aangezien je het rechtstreeks uit zonne-energie haalt!

Het gevolg is dat je gemakkelijk elke maand een stukje van de kostprijs van die zonnepanelen terug kunt verdienen doordat je energiefactuur wat lager is. Wil je zonnepanelen aankopen? Doe dan eerst diepgaand onderzoek naar de terugverdientijd van de panelen en de financiële mogelijkheden. Vraag desnoods hulp en advies bij een speciaalzaak om zeker de beste aankoop te doen!

2. De installatie-mogelijkheden van de zonnepanelen

Vervolgens loont het ook de moeite om voldoende aandacht te besteden aan de installatie van je zonnepanelen. Veel mensen zijn zo druk bezig met de zoektocht naar goede zonnepanelen, dat ze vergeten dat een professionele installatie al de helft van het werk is.

Het is hoe dan ook aangeraden om dit werk door een professional te laten doen. Deze weet immers precies hoe de panelen stevig vast moeten worden gezet, zodat ze bij de minste rukwind of neerslag niet zomaar verschuiven, afslijten of nog erger, van je dak vallen. De meeste aanbieders van zonnepanelen doen dit werk voor je maar je kiest natuurlijk helemaal zelf wie je daarvoor inschakelt.

Zelf je zonnepanelen installeren is niet aangeraden, tenzij je natuurlijk een professionele vakman bent. Je denkt misschien geld te besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken, maar het tegendeel is waar. Als je zonnepanelen niet goed vastzitten, zou dat immers wel eens duurder kunnen uitkomen dan als je voor een professionele installatie had betaald!

3. Subsidies van de overheid

Ten slotte moet je echt onderzoek doen naar de eventuele subsidies die de overheid uitreikt bij aankoop van zonnepanelen. Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk en dat betekent dat ook de overheid deze manier van leven en werken wil stimuleren. Dit komt in de vorm van een subsidie, financiële steun die het voor zowel particulieren als bedrijven gemakkelijker maakt om de investering te doen.

Houd er wel rekening mee dat je niet zomaar een premie kunt krijgen. Vaak moet je aan strenge voorwaarden voldoen om van financiële steun te genieten. Doe daar dus voldoende onderzoek naar, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Als je erin slaagt om een premie te krijgen, dan kan dat de aankoop van je nieuwe zonnepanelen meteen een stuk gemakkelijker maken. Het gevolg daarvan is dat je dus ook veel gemakkelijker nog méér geld bespaart op de lange termijn. Niets dan voordelen dus!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.