De laatste jaren hebben in Nederland veel ondernemers ervoor gekozen om een fitnessruimte te laten bouwen in hun bedrijf. En dat is niet zonder reen, want ruimtes voor bedrijfsfitness inrichten heeft veel voordelen voor zowel de werknemers zelf als voor de bedrijfsleiding. Uit onderzoek blijkt dat 77 procent van de personeel vaker kan sporten als hun werkgever sportfaciliteiten binnen het bedrijf aanbiedt. Maar wat is precies de meerwaarde van fitnessen in bedrijven? Welke voordelen levert dit op? In dit artikel zetten we de grootste pluspunten van bedrijfsfitness voor je op een rijtje.

1. De lichamelijke conditie van je medewerkers verbetert sterk

Een van de grootste voordelen van bedrijfsfitness is dat je medewerkers worden uitgedaagd om regelmatig te bewegen en te sporten. Dat dit goed is voor hun lichamelijke conditie en het versterken van het immuunsysteem van je personeel, mag duidelijk zijn. Uit onderzoek is gebleken dat dit leidt tot gemiddeld 1.8 dagen minder ziekteverzuim per personeelslid. En dat is natuurlijk mooi meegenomen! Met enige regelmaat fitnessen heeft naast het sterker worden van het immuunsysteem van je personeel nog meer pluspunten. Zo neemt de kans op overgewicht flink af, maar loopt jouw personeel ook minder risico op vervelende ziektes en kwalen als diabetes of hart- en vaatziekten. Ook de algehele conditie van je personeel verbetert als ze in je bedrijf kunnen fitnessen. Je medewerkers worden fysiek sterker en kunnen daardoor meer aan.

2. Je personeel voelt zich psychisch lekkerder en fitter

Periodiek fitnessen in bedrijven heeft ook zeer interessante psychische en mentale gevolgen. Tal van onderzoeken hebben aangetoond dat periodiek sporten ervoor zorgt dat angstklachten en gevoelens van depressiviteit aanzienlijk verminderen. Omdat mentale en psychische klachten en belangrijke rol spelen in het ziekteverzuim in het bedrijfsleven, is dit natuurlijk heel goed nieuws. Hardlopen, krachttraining doen of lekker roeien: het helpt allemaal om je hoofd lekker leeg te maken! Bedrijfsfitness zorgt dan ook voor werknemers die beter in hun vel zitten en zich happier voelen. Dit komt doordat er tijdens he trainen neurotransmitters woorden afgegeven door het lichaam, zoals dopamine, serotonine en noradrenaline. Dit zijn geluksstoffen en hormonen die je een stuk beter laten voelen. En wie wil nu niet personeel in dienst hebben dat blij en actief is? Simpelweg: iedereen!

3. Werknemers die vaak sporten zijn productiever

Sporten heeft een bewezen positief effect op de productiviteit. Tijdens trainingen wordt de bloedstroom in het lichaam gestimuleerd, waardoor er meer bloed in de hersenen komt. Door regelmatig aan bedrijfsfitness te doen krijgen je medewerkers meer energie en voelen ze zich een stuk actiever. Het concentratievermogen van je personeel gaat omhoog, waardoor er betere ideeën boven borrelen en je bedrijf uiteindelijk innovatiever wordt. Wol je slimmere medewerkers? Zorg er dan voor dat je hen de mogelijkheid biedt om in een speciale fitnessruimte in jouw bedrijf lekker te sporten!

4. Aandeelhouders worden helemaal blij van jouw sportbeleid!

Statistisch onderzoek heeft bewezen dat fitnessruimte in bedrijven ervoor zorgen dat aandeelhouders aanzienlijk meer vertrouwen in jouw onderneming hebben. Gemiddeld neemt het aandeelhoudersrendement bij de aanwezigheid van bedrijfsfitness met maar liefst 28 procent toe. Dat komt omdat aandeelhouders niet dom zijn en weten dat fitte werknemers blijer, productiever en slimmer zin dan personeel dat niet of minder sport.

5. Goed voor de sfeer

Een ruimte binnen je onderneming inrichten als fitnessruimte is, zo blijkt uit onderzoek, ook bevorderlijk voor de sfeer en het onderlinge vertrouwen binnen je team. Binnen de fitnessruimte ontmoeten collegás elkaar in een ontspannen setting en ontstaan er dikwijls vriendschappen voor het leven. Je medewerkers zijn even van de werkvloer af, kunnen ontspannen met elkaar kletsen of de strijd aangaan in de fitnessruimte. Dit zijn prima ingrediënten om de sfeer op d werkvloer een positieve boost te geven.

6. Je personeel wordt loyaler

Ten slotte nog een groot voordeel van jouw medewerkers de mogelijkheid bieden om binnen de bedrijfsmuren aan fitness te doen. Namelijk het gegeven dat personeelsleden loyaler worden als ze op hun werk ruimte krijgen om lekker te sporten. Niet voor niets geeft zo’n 74 procent van de Nederlandse werkgevers aan dat het aanbieden van fitnessruimte(s) bijdraagt aan het behoud, maar ook aan de werving van personeel. AL met al zijn er dus redenen genoeg om in je bedrijf een fitnessruimte neer te zetten.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.