In deze tijd zijn we veel bezig met de online wereld. Ook kinderen spenderen steeds meer tijd voor een scherm. Toch is het voor iedereen goed om op regelmatige basis de natuur op te zoeken. En zeker voor kinderen is buiten zijn belangrijk voor de ontwikkeling. Er zijn verschillende manieren om kinderen te stimuleren om op ontdekkingstocht te gaan in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een klimboom. Zo´n boom kan het kind op diverse vlakken uitdagen. Op zoek naar meer informatie over een klimboom? Lees dan verder.

Natuurlijke materialen

Een klimboom is er in verschillende uitvoeringen. U kunt dus een exemplaar aanschaffen dat past binnen de afmetingen van uw tuin. Dit kunt u bespreken met de eigenaar van Wigink.nl. De klimboom is een natuurlijk speeltoestel voor kinderen. Hierdoor worden kinderen geprikkeld om na te denken over wat de mogelijkheden zijn van een klimboom. Zo’n natuurlijke boom voelt ook anders aan dan een gemiddeld speeltoestel in de speeltuin. Het ongerepte materiaal zorgt ervoor dat een kind zich meer verdiept in de natuur. En ook niet geheel onbelangrijk, een klimboom is mooi object in de tuin.

Kennis van de natuur

Een klimboom in de tuin kan een kind nieuwsgierig maken. Het kan leiden tot vragen zoals: Waarom zijn bomen zo belangrijk? Hoe veel soorten bomen zijn er eigenlijk? En waarom verliezen veel bomen de bladeren in de herfst. Door deze vragen kunnen kinderen meer kennis opdoen over de natuur. Hierdoor gaan ze vaak bewuster om met de natuur omdat ze weten hoe bijzonder alles is. Ook als opvoeders kun u kinderen betrekken bij de natuur. Dit kan op een hele laagdrempelige manier. Stel wat vragen over de klimboom. Bijvoorbeeld: Waaraan kun je zien hoe oud deze boom is? Zo brengt u op een speelse manier de natuur dichter bij kinderen.

Inzicht

Klimmen en klauteren vraagt om een bepaald inzicht. Kinderen leren hoe ze op een makkelijke manier parcours kunnen afleggen op de klimboom. U kunt kinderen uitdagen door van ze te vragen om op verschillende manieren de boom over te steken. Dit kan ook voor volwassenen een leuke uitdaging zijn. Spelenderwijs bewegen kan tenslotte op elke leeftijd nog leuk zijn. Een klimboom kan dus ook beroep doen op inzicht.

Stimuleert tot beweging

Een klimboom is uitermate geschikt om kinderen te stimuleren om meer te bewegen. En doordat kinderen het klimmen op een klimboom vaak als plezierig ervaren, zullen ze sneller geneigd zijn om er vaker gebruik van te maken. Op een klimboom kunnen kinderen spelen met andere leeftijdsgenoten. Zo kunnen ze op een laagdrempelige manier spelen en contact onderhouden met de anderen en zijn ze tegelijkertijd heerlijk aan het bewegen.

Veiligheid

Het is heel belangrijk dat kinderen op een veilige manier kunnen spelen. Alleen op deze manier kan een kind zich op een veilige wijze ontwikkelen. Daarom is het van belang dat een klimboom op een goede ondergrond staat. Zo zijn er speciale tegels die geschikt zijn voor speeltoestellen. Er zijn nog een aantal andere opties die zorgen voor een goede bodem onder de klimboom. Wigink.nl zorgt er daarnaast voor dat de boom gereed wordt gemaakt voor speelplezier.

Aan het einde van dit artikel kunnen we concluderen dat een klimboom een prachtige toevoeging is aan de tuin. Op diverse vlakken biedt het voordelen. En daarnaast is het ook een echte blikvanger!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.