In Vaassen, de Hoge Veluwe, is camping De Helfterkamp. Een bijzonder kindvriendelijke camping gelegen in de mooiste natuur. De faciliteiten zijn goed, en de staanplaatsen zijn ruim. Gelderland is sowieso een prachtige provincie om te wandelen en te fietsen, maar verblijven op camping De Helfterkamp is de kers op de taart voor een heerlijke break in eigen land.

Leuke uitstapjes met kinderen

Bij een vakantie in eigen land kan het weer tegenvallen. Het is daarom belangrijk dat er genoeg te doen is in de nabije omgeving, en dat zit in Vaassen wel goed. Het is makkelijk om een all-weather uitstapje te maken geschikt voor alle leeftijden. Deventer is slechts een uurtje fietsen vanaf de camping, en dat is een Hanzestad. De middeleeuwse welvaart is daar nog goed zichtbaar, het heeft meer dan honderd monumenten. Een echte bezienswaardigheid met kinderen is het speelgoedmuseum aan de Brink in Deventer. Veel ouders kiezen voor leerzaam speelgoed voor de kinderen, maar kinderen leren veel als zij het speelgoed van vroeger zien. Nog dichterbij Vaassen is Apeldoorn met de Apenheul. De reis er naartoe is al mooi want het schampt langs Paleis Het Loo. Naast het speelgoedmuseum in Deventer is Apenheul leuk en leerzaam voor kinderen. Iets verder reizen vanuit Vaassen is Harderwijk, maar het is de moeite waard om met de kinderen een dagje Dolfinarium te doen. Het advies is om de toegangskaarten online te kopen, want dat scheelt tien euro per persoon. Vanaf camping Helfterkamp kun je makkelijk online, want het heeft goede WIFI. In elk geval zijn dit drie leuke uitstapjes vanaf de camping met kinderen als het weer tegenzit.

Kasteel De Cannenburgh Vaassen

Vaassen zelf heeft een uniek kasteel waarvan de geschiedenis tot in ieder detail bekend is. Op de plaats van kasteel Cannenburgh stond al een kasteel. Dat gedeelte uit het jaar 1365 is in 1543 als fundering gebruikt. Daarna volgden er verschillende eigenaren van het bouwwerk. Een maarschalk stierf voordat het kasteel af was, ene Hendrik van Isendoorn voltooide de bouw. Toen werd een barones de nieuwe eigenaresse, maar het was nog familie want zij was weduwe van een Isendoorn. Maar toen zij overleed werd het niet bijeen gehouden, de inboedel ging naar verschillende familieleden en de mensen waren voornemens om het kasteel af te breken. Op de valreep kon het kasteel verkocht worden aan een baron. Daarna kreeg het nog een keer een particuliere eigenaar tot na de tweede wereldoorlog, want toen heeft de Nederlandse staat het kasteel in beslag genomen. De staat heeft het verkocht aan een stichting, sinds 1981 is het volledig gerestaureerd en sinds 2006 is er ook veel van de inboedel terug. Het is onvoorstelbaar, vlakbij camping Helfterkamp zo’n uniek kasteel waar zoveel over bekend is.

Op de camping is het heerlijk

Op camping Helfterkamp is veel te doen. Er is een kinderboerderij, animatieteam, De Schuure, Speelweide met beek en kikkerpoel, jeu de boules, en veel extra events. Omdat de camping zoveel ruimte biedt, zijn er veel mogelijkheden. Er zijn o.a. speelweiden, aldaar kun je een potje badminton spelen zonder dat je struikelt over de scheerlijnen. Dit soort details maakt camping Helfterkamp Vaassen zo uniek. Het is gelegen op een knooppunt van wandel- en fietspaden, en het is ronduit geschikt voor jong en oud. Het ligt centraal tussen veel bezienswaardigheden, het ligt op een steenworp afstand van Epe, wat ook het bezichtigen waard is. Camping Helfterkamp Vaassen is daarom een camping geschikt voor langer verblijf. Populair zijn campings, enkele dagen de camper parkeren en daarna verder reizen, maar op camping Helfterkamp Vaassen kun je wekenlang staan.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.