Onlangs heb ik mezelf een degelijke en duurzame broek aangekocht, namelijk slim-fit jeans van het merk Incotex. Ik heb deze broek de hele zomer gedragen en wil graag mijn ervaringen met jullie delen.

Slim-fit

De meeste slim-fit jeans hebben extreem smalle broekspijpen en zitten erg oncomfortabel aan je heupen. Incotex heeft duidelijk gekozen voor een iets bredere variant, waardoor je het slim-fit uiterlijk kunt combineren met het gemak van een gewone broek. Alles is beter in proportie dan broeken van andere merken. Doordat de broek comfortabel zit, zal deze ook langer meegaan omdat ik me niet in allerlei bochten moet wringen om deze aan te doen. Ik koos voor een lichtgrijze kleur die erg goed past bij mijn stijl. Ik draag graag lichte kleuren en de hemden en werkmansschoenen die ik op het werk moet dragen, passen er erg goed bij.

Broekzakken

De broekzakken lijken op het eerste zicht een erg vreemde, gebogen vorm te hebben. Ik had mijn twijfels over de functionaliteit toen ik de broek uit de verpakking haalde. Maar deze vorm komt helemaal tot zijn recht wanneer je de broek draagt. De gebogen vorm trekt zichzelf helemaal recht en zorgt ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot de broekzakken. Het patroon volgt de lijnen van je benen netjes, wat voor een stijlvol uiterlijk zorgt. De broekzakken zijn stevig en mijn grote smartphone past er met gemak in.

Broekspijpen

Het was dit jaar een erg warme zomer en ik maakte me eerst zorgen over mijn aankoop. Zou de broek wel comfortabel zijn bij hoge temperaturen? Ik had het helemaal fout! Het materiaal van de broek is enorm stevig maar laat lekker veel lucht door! Ik had dus geen problemen met overtollig zweten en kon mijn werkzaamheden verder zetten zonder enige ongemakken. Bij warm weer en op de werkvloer plooi ik graag mijn broekspijpen dubbel onderaan. Dit was iets lastiger om te doen dankzij het stevige materiaal, maar vormt verder geen enkele problemen. Het zorgde er gewoon voor dat ik doorheen de dag af en toe mijn broekspijpen opnieuw moest oprollen.

Grotere maat

Ik draag normaal geen slim-fit jeans en dus was dit een nieuwe ervaring voor me. Ik las dat je best een iets grotere maat neemt. Ik vreesde even dat de broek te groot zou zijn, maar dit was niet het geval. Ik heb één maat grotere gekozen en de broek zit als gegoten. Ook wanneer ik me moet bukken of door mijn knieën moet gaan, blijft alles netjes op zijn plaats zitten. Het was wel even wennen dat de taille van de broek wat lager komt. Maar dit is natuurlijk gebruikelijk bij slim-fit modellen en na enkele dagen was ik er aan gewend.

Conclusie

Ik heb deze broek vooral gekocht om te dragen in de zomer, maar ik denk dat ze genoeg warmte geeft om ook in de koudere seizoenen te dragen. Ik ben in alle geval heel tevreden van het simpele, moderne design en de kwaliteit van het materiaal. Mocht deze broek niet warm genoeg zijn in de winter, dan kan ik ook steeds eenzelfde model kopen met afwerkingen in wol, die zien er ook heel stijlvol uit. Incotex heeft zich hierdoor heel snel opgewerkt tot één van mijn favoriete kledingmerken die me het hele jaar door van mooie broeken kunnen voorzien. Ik heb inmiddels verschillende kleuren aangekocht en ze blijven allemaal mooi in de plooi. Ze zijn erg makkelijk in onderhoud. Je hoeft nergens mee rekening te houden tijdens het strijken en ze kunnen ook gewoon zonder problemen mee gewassen worden met je andere kleren. Ik kan dit merk aan iedereen aanbevelen die graag kwaliteitsvolle broeken draagt.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.