Marni staat bekend als het elegante maar ook experimentele Italiaanse merk. Ze proberen op een subtiele manier een revolutionair design te creëren met een hint van elegantie en een drupje onvoorspelbaarheid. Ze gebruiken veel extreme kleuren en prints die zich weer laten printen op een apart maar toch leuk materiaal. Ze zijn heel grafisch en daarmee ook heel erg bij de tijd en ook zeker wel op de hoogte van de trends van 2020. Volgens Castiglioni is Marni grensoverschrijdend en wordt mode gebruikt als een manier van zelfexpressie. Ze gooien alle regels en grenzen overboord en proberen zo veel mogelijk vrouwen hun kleding te laten dragen als een manier van “women empowerment.”

In deze review ga ik kijken naar de jurken van Marni en hierbij mijn mening zo duidelijk mogelijk te laten overkomen.
Als ik zo op de site van Marni scroll is het eerste wat me op valt de enorm hoge prijs. Ze zijn niet bescheiden geweest bij het prijzen van deze jurken. De jurken liggen allemaal rond een prijs van 1250 euro, dit moet betekenen dat ze voornamelijk jurken ontwerpen voor vrouwen die het geld wel over hebben voor een unieke jurk. Dit is namelijk wel één ding wat ik zeker weet, deze jurken zijn enorm uniek en ik heb dan ook geen van deze jurken eerder in een bepaalde vorm gezien.

Om te gaan kijken naar de prijs kwaliteit vergelijking nam ik één van de jurken van de site onder de loep. Ik koos voor de “straight-cut dress in abstract drops print diagonal fluid viscose.” De beschrijving onder de jurk geeft aan dat de jurk van 100% viscose is gemaakt. Viscose is een stof die lekker zacht aan kan voelen en daarbij ook zeker een luxe uitstraling heeft. Viscose is een semi natuurlijke vezel omdat het gemaakt wordt van natuurlijke producten maar het bewerkingsproces wel chemisch is. Viscose is niet het meest duurzame product maar ook zeker niet het minst duurzame product om te gebruiken. Het feit blijft wel dat viscose geen enorm duur product is om te kopen. Viscose wordt dan ook door veel bedrijven gebruikt als een stof die er duur en luxe uit ziet maar niet duur is om in te kopen. Als ik dan naar de prijs van deze jurk kijk vind ik deze wel erg overdreven als je kijkt naar de prijs kwaliteit verhouding. Natuurlijk moeten we niet vergeten dat er ook veel tijd in gaat wanneer deze jurken ontwikkeld en ontworpen worden maar dan nog vind ik de prijs wel erg hoog liggen voor een merk waarvan ik de naam persoonlijk nog niet eerder heb gehoord.

De ontwerpen van Marni zijn wel heel innovatief. Ze maken gebruik van sterke en felle kleuren die je oog gelijk opvallen waardoor je langer wil blijven kijken. De prints die op de jurken zitten blijven ook hangen op je netvlies, zo maken ze veel gebruik van bloemen maar ook geometrische vormen of stippen. Ze wisselen veel af en voor iedereen is er wat te vinden. Wat me ook op valt is dat ze veel prints combineren met vlakken met één kleur. Dit is niet iets wat ik eerder heb gezien en waar veel andere mode bedrijven zich aan willen wagen op dit moment. Ook de pasvorm is uniek, er wordt niet gedacht aan de ideale pasvorm maar er wordt gespeeld met bredere vorm waardoor je figuur weg valt in de jurk. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de trend van 2020 waardoor ze een gevaarlijk spelletje spelen. Zal de consument het leuk vinden of zullen ze zich te onzeker voelen om de jurk te dragen? Hoewel er dus ook gespeeld wordt met een wijdere pasvorm zijn er ook jurken die weer getailleerd worden door het gebruik van een riempje, persoonlijk vind ik dit een leuke toevoeging aan de jurk.
Samenvattend vind ik de jurken van Marni enorm innovatief, ik zou zeker één van de jurken aanschaffen mocht het geld uit mijn portemonnee overstromen. Het bedrijf speelt met mooie en uitdagende pasvormen, kleuren en prints waardoor het hele geheel een spannende combinatie wordt. Dit vind ik heel leuk gedaan en ook moeilijk te bereiken tegenwoordig aangezien alles al een keer gecreëerd is. Ik zou zeker een kijkje op de website nemen mocht je op zoek zijn naar een echte eye-catcher!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.